# #

Middag

Menyn nedan är från förra säsongen

I helgen kör vi våra klassiker endast

och några för och efterrätter


FÖRSTA

JORDÄRTSKOCKA                                119:-   Rökt jordärta, jordärtsmousse, suovas, lingon

Brynt smör & hasselnöt (kan fås vegetarisk)                 

   

CHARKTALLRIK 129:-

 

LÖJROM   halv 25g/hel 50g        149:-/249:-

med smetana, rödlök, citroncreme och hembakt brioche

KVÄLLENS SOPPA                     92:-

(alltid vegetarisk)

 

SOTAD LAX                                           139:-

Schezuan, betor, sesam, lime, soyamajonnäs,

Rödbetschips, rödbetsskott

Ett urval av charkuterier från närområdet

RÅBIFF                                                             149:-

Mesquitekryddad potatiskrisp, semitorkad tomat, gremolata, rökt tomat, kapris, bakad svecia, rödlök, pepparrot

 

 


ANDRA


 

IBERICO x 2                                                                 269:-

Pluma och gris-sida, rödkål, poppad svål, friterad surkål, amandinepotatis, sky. Pluma är en styckdetalj som sitter på skuldran av grisen och har en mycket hög marmoreringsgrad

RÖDING   259:-

Potatiskaka, primörer, sandefjordssås på rostad kräfta

REN 289:-

lättstekt renkalvrostbiff med friterad raggmunk ,

Gräddsås på jordärta, lingon, sparris, äpple & syrat

fläsk

 

GETOST (vegetarisk)                 199:-

Bakad, med linser, potatis, hasselnöt,

Karl-johansmör & rödbeta

KVÄLLENS SOPPA                            169:-

(alltid vegetarisk)

Alla rätter går att få i barnstorlek.


FJÄRDE


 

CAPRIN MED MYLTA                      94:-

Varm getost med hjortron

          

TRYFFEL, litet och gott                      32:-

(kan finnas spår av nötter) fråga.

CHOKLAD                                                   109:-

Mudcake, tonka, pannacotta (semifryst),yuzucreme

Ananas, citrongräs, nötkrokant

VANILJGLASS                                                     92:-

Med varma hjortron

 

TRIPPEL 129:-

tryffel, 3cl mörk rom,  espresso

KVÄLLENS SORBET               79:-

 


HILDINGS KLASSIKER

CLUB SANDWICH

Kyckling, bacon & vitlöksmajonnäs mellan två skivor smörstekt bröd 168:-

HAMBURGARE

Högrev som vi maler själv med tomat, lök, Hildings dressing ,bacon och rökt sheddarost 175:-

FJÄLLTOAST

Oxfilé, bearnaise, färskriven pepparrot & två skivor smörstekt bröd 219:-

CARBONARA

Spagetti, ägg, grana padano, stekt fläsk, grädde och svart peppar 112:-


BARNMAT

Spagetti köttfärssås

Korv & klyftpotatis

Plättar, S & G

80:-


Kvalitet kräver sin tid.

Därför lagar vi aldrig mat i förväg, utan alla rätter tillagas ”à la minute”. Det kan ta lite längre tid, men smakar desto bättre. Det hoppas vi att ni uppskattar. Tag gärna en aperitif medan vi lagar er mat. m.v.h. Pontus med personal

Champagne 795:-/130:-

Boizel brut reserve, FR Mousserande Villa Degli Olmi Prosecco 375:-/75:-

Björk, en aperitif gjord på björksav från Härjedalen 92:-

Rusty nail whisky drambuie 92:-

Dry Martini gin nolly prat 92:-

Björk martini 92:-

Old fashioned bourbon,apelsin 92:-

French 75 gin, citron, bubbel 92:-